22. august 2008

Ved et stort og udsolgt arrangement i Tivoli blev Philipson Wines nye Cuvée fra chilenske Viu Manent præsenteret i onsdags. Omkring 280 betalende gæster på Restaurant Ketchup var med da en af Chiles bedste kokke, Pilar Rodriguez, diskede op med chilenske specialiteter tilpasset de enkelte vine fra Viu Manent.

Kokken Pilar Rodriguez var oprindelig “business-kvinde” og var ansvarlig for tøjmærket Tommy Hilfiger i Sydamerika. Men i 1999 besluttede hun at lægge sit liv om og gå kokkevejen. Efter at have arbejdet på flere franske Michelin-restauranter, er hun i dag selvstændig og rådgiver bl.a. Viu Manent i sammensætningen af mad og vin.

Skal man bedømme den chilenske madkultur på middagen i Tivoli er den meget kødfyldt og yderst minimalistisk hvad angår grøntsager! Men på den anden side klæder det jo også de noget kødfulde chilenske vine godt.

Sammen med Viu Manent har Christian Philipson skabt en ny Cuvée Philipson til det danske marked. Druesammensætningen er lidt spøjs, idet den består af Malbec og Cabernet Sauvignon tilsat lidt Petit Verdot og Viognier. Men resultatet fungerer og vinen er fremragende til prisen på kr. 69,95 v/12 fl. Her er mine smagsnotater:

Dyb rød farve. Intens duft af solbær, mint, peber, ristet fad. Mellemfyldig vin med dejlig frugt og en ret intens smag, der på en gang er meget frugtig og ristet men også har en underliggende friskhed og lidt mineralitet. Vinen har power og noget tannin men slutter alligevel i en blød tone. Philipson har ramt plet med denne cuvée! Den scorer 87/100 pts. og det giver 5 stjerner!

Du kan læse mere på www.philipsonwine.com.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine