3. september 2008

Rosé er oppe i tiden. Det samme er Champagne. Så når et af de betydningsfulde champagnehuse introducerer en ny rosé Champagne bliver der slået på marketingtrommerne for den. Således også fornylig, da champagnehuset Bollinger ved et arrangement introducerede en ny “Champagne Rosé Brut”.

Bollinger er grundlagt i 1829 og udover at være James Bond’s p.t foretrukne Champagne er det et af de hæderkronede champagnehuse med en god historie bag sig. Det meste af denne historie knytter sig til Madame Lily Bollinger. Hun blev gift ind i familien i 1923 med Jacques Bollinger. Jacques døde i 1941 – på det værst tænkelige tidspunkt under krigen. Madame Lily tog over og gennem en jernvilje fik hun champagnehuset godt igennem krigen og stod i spidsen for Bollinger til 1971. Hun efterlod et stort indtryk i Champagne og i øvrigt et meget stærkt Champagne-brand. Mest af alt er hun nok kendt for følgende citat:

“Jeg drikker Champagne, når jeg er lykkelig og når jeg er ked af det. Nogle gange drikker jeg den, når jeg er alene. Andre gange, når jeg er sammen med andre, betragter jeg den som helt nødvendig. Jeg nipper til den, når jeg ikke er sulten, og drikker den, når jeg er. Ellers rører jeg den aldrig – undtagen når jeg er tørstig.”

Madame Bollinger var dog ikke meget for rosé Champagne, så bortset fra en årgangschampagnen Rosé Grande Année, har Bollinger aldrig lavet en rosé champagne. Men markedet efterspørger rose-champagne og da Madame har været død i nogle år efterhånden, synes huset det i orden at sende en rosé cuvée på markedet.

Bollinger Champagne Rosé Brut
Bollinger Rosé baserer sig på den “traditionelle” Special Cuvée Champagne. Denne cuvée består af de sidste to årgange plus lidt “reserve-vin” for at bevare husets stil. Det er først og fremmest Pinot Noir med 64%, 24% Chardonnay og 12% Pinot Meunier. For at få en rosé-champagne har man tilført rødvin til Special Cuvée. Rødvin som Bollinger i øvrigt altid har produceret fra Champagnes marker. Andelen af rødvin er ca. 5%.

Farven på rosé’en er lys laksefarvet med lidt bronzeagtig skær. Den har en skøn duft af kirsebær, hindbær og nødder. I munden er der en fin mousse og en ret intens smag, der dog er elegant og flot balanceret. Den er rund og blød og meget indsmigrende i en lang eftersmag. Lidt mere afdæmpet og med mere rundhed end de typiske Bollinger Champagner.
Jeg vurderer den til 91/100 pts. og introprisen var kr. 485,00 v/6 fl., men den er på to uger steget til kr. 600,00 v/6 fl. Den fås hos Philipson Wine.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

  1. Dette er bare en helt fantastisk VIN, må jo si at Bollinger med sin helt unike stil her kommer med bare en perle til i rekken, selv om denne rosè ikke stiller som et løft i forhold til Grand Annè så er dette så absolut verdt å prøve..

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine