• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • New Zealand bruger 70 mill. kr. på at forske i Sauvignon Blanc

25. maj 2007

Et forskningsprojekt i New Zealand skal undersøge druen Sauvignon Blancs karakteristika. Projektet er finansieret af både regeringen og vinindustrien og løber over 6 år på Marlborough Research Centre og Auckland University. Målet med projektet er at oprette en “værktøjskasse” med analysemetoder så man kan måle hvordan og hvorfor new zealandsk Sauvignon Blanc smager som den gør og udvikle metoder til at udnytte denne viden kommercielt.

“Forbrugere kan identificere den frugtige og grønne karakter ved Sauvignon Blanc – ligesom den sprøde syre, passionsfrugt og tropisk frugt”, siger Dr Damian Martin, som er en del af forskningteamet. “De fleste foretrækker en balance mellem disse to.” Projektet ser bl.a. på hvordan forskellige dyrkningsmetoder og vinificeringsmetoder kan “skrue op og ned” for de mest ønskede komponenter i smagen. For øjeblikket testes forskellige gærtyper til at fremhæve forskellige aromaer. Forskerne ser også på beplantningstæthed, hvormange blade på vinstokkene, gødning og “terroir”. Og det hele testes på forbrugerpaneler, så den “klassiske” smag, kan indentificeres.

Forskerne håber, at projektet kan udvides, så også Pinot Noir kan inkluderes i undersøgelsen.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine