Et forskningsprojekt i New Zealand skal undersøge druen Sauvignon Blancs karakteristika. Projektet er finansieret af både regeringen og vinindustrien og løber over 6 år på Marlborough Research Centre og Auckland University. Målet med projektet er at oprette en “værktøjskasse” med analysemetoder så man kan måle hvordan og hvorfor new zealandsk Sauvignon Blanc smager som den gør og udvikle metoder til at udnytte denne viden kommercielt.
“Forbrugere kan identificere den frugtige og grønne karakter ved Sauvignon Blanc – ligesom den sprøde syre, passionsfrugt og tropisk frugt”, siger Dr Damian Martin, som er en del af forskningteamet. “De fleste foretrækker en balance mellem disse to.” Projektet ser bl.a. på hvordan forskellige dyrkningsmetoder og vinificeringsmetoder kan “skrue op og ned” for de mest ønskede komponenter i smagen. For øjeblikket testes forskellige gærtyper til at fremhæve forskellige aromaer. Forskerne ser også på beplantningstæthed, hvormange blade på vinstokkene, gødning og “terroir”. Og det hele testes på forbrugerpaneler, så den “klassiske” smag, kan indentificeres.
Forskerne håber, at projektet kan udvides, så også Pinot Noir kan inkluderes i undersøgelsen.