6. marts 2003

nvvaVinproducenternes organisation i Napa Valley i Californien har introduceret en frivillig label – “100% Napa”. Mærkaten skal vise, at 100% af vinen i flasken kommer fra druer, der er dyrket og flaske i Napa Valley. Præsidenten for Napa Valley Vintners Association, NVVA, mener at den nye label vil være med til at beskytte Napa brand’et og være et simpelt værktøj til forbrugerne, så de kan se, hvor vinen kommer fra.

I følge den nuværende vinlovgivning er det kun 75% af indholdet, der skal stamme fra Napa Valley for at der må skrives Napa på etiketten. Den nye label strammer således op på dette. Kendte vinfirmaer som Robert Mondavi Winery, Joseph Phelps Vineyards, Duckhorn Vineyards, Lang & Reed Wine Company, Robert Pecota Winery, Dyer Vineyard, Swanson Vineyards & Winery, Schramsberg Vineyards og Lail Vineyards har allerede tilkendegivet, at de vil deltage i programmet.

Den nye label kommer på et tidspunkt, hvor også de californiske vinproducenter er hårdt presset af billigere importeret vin, især i den lave ende af markedet. Især vin fra Australien trænger sig voldsomt på i USA.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine