• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Million vinsvindel over for amerikanske læger

21. december 2006

To engelske direktører er blevet fradømt retten til at lede virksomheder i 15 år efter en vinsvindel. De to direktører har i en investeringssvindel over for især amerikanske læger, franarret dem ikke mindre end 850 mill. kr. Deres firma, Vintage Hallmark plc, gik konkurs den 22. januar 2003 med en gæld på 900 mill. kr. Af disse var 850 mill. kr. investeringsindskud fra amerikanere, der var blevet overtalt til at investere i vin og spiritus af Vintage Hallmark’s salgsstyrke.

Vintage Hallmark havde en imponerende forretning i St James’s Street i London – en af de dyreste adresser – og det underbyggede firmaets gode image.

De to direktører, Grove og Gunter, tilbød for højt prissatte investeringer i vin og spiritus til velhavende amerikanske læger, som ofte blev garanteret et overskud på 40% på kun 3 måneder. Men selvom det på papiret så ud til at være tilfældet, blev kunderne overtalt til at geninvestere i endnu større handler og så sjældent deres profit.

Efter at Vintage Hallmark overtog et andet firma til overpris, blev investorerne overtalt til at konvertere deres indskud til aktier i det nye fusionerede (og overvurderede) selskab. Svindlen fortsatte mens de to direktører hævede en årsløn på 10 mill .kr.

De vine, der blev investeret i, havde typisk en pris, der var 2-4 gange højere end markedsprisen, så investorerne havde ikke en chance for at tjene penge.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine