6. oktober 2006

Sidste uges artikel om direkte import og salg af vin contra den almindelige vinhandel, er en af de meste læste artikler på VinForum nogensinde. Og samtidigt medførte artiklen mange kommentarer. Flest via e-mail, men også enkelte kommentarer her på siden. Jeg vil forsøge at besvare nogle af kommentarerne i dette indlæg. Hvis du vil give kommentarer, kan du gøre det direkte til artiklen – det er meget bedre end en e-mail. Og du kan være anonym – det vælger du selv.

De fleste kommentarer vedrører Philipson Wine og deres priser og “det er godt, at VinForum tager fat på Philipsons høje priser”. Men den hopper jeg ikke på. For det var ikke det, jeg skrev.

Min pointe var, at forskellige distributionsformer har forskellige omkostningsstrukturer, men at det stort set resulterer i de samme forbrugerpriser. Det er så op til de enkelte virksomheder i værdikæden, at gøre det bedst muligt og optimere deres indsats, så de kan tjene penge. Vinene bliver først for dyre, når der er for mange ineffektive led involveret.

Jeg undersøgte, om Philipson Wine var billigere end vinhandleren. Det var de ikke. Men det er jo ikke det samme som, at de er dyrere! Jeg er sikker på, at Philipson Wine’s priser ligger på markedsniveau – det viser mine bedømmelser i VinTesten i øvrigt også, hvor Philipson Wine har rigtigt mange vine med 4 og 5 stjerner, hvilket indikerer et godt forhold mellem kvalitet og pris.

Der var også en del kommentarer omkring størrelsen af PW’s markedsføringsbudget og prisen på en helsides annonce! Jeg forsøgte ikke at estimere budgettet og i annonceprisen er indregnet en rabat på 30%! Begge ting er sådan set irrelevante, jeg forsøgte blot, at vise hvor meget husleje til vinforretninger, man kan betale med 10 mill. kr. Og at i den ene kanal (direkte salg) har man omkostninger til annoncering m.m., mens man i den anden kanal (vinhandlen) har omkostninger til husleje og personale.

Endelig var der tre såkaldte “garageimportører”, der opfordrede mig til, at undersøge prisstrukturen for en garageimportør sammenlignet med en “rigtig” vinhandler. Denne opfordring får sit eget indlæg her i bloggen om nogle dage, for det er nemlig en spændende problemstilling…

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine