Chateau Margaux direktør Paul Pontallier er enig med flere kolleger fra Bordeaux i, at global opvarmning ikke kun er en dårlig ting. På en konference hos Christie’s i London blev Pontailler spurgt om sit syn på klimaforandringer og et stigende alkoholindhold i vin og svarede: “Vi er så heldige med global opvarmning. Se på antallet af store årgange vi har haft i de sidste 12 til 13 år. Det er absolut forbløffende.”
Problemet i Bordeaux har altid været at få Cabernet Sauvignon til at modne, forklarede Pontailler og fortsatte: “Vi har altid kæmpet med Cabernet Sauvignon. I nogle få store årgange er den modnet perfekt. Men i de sidste 12-13 år er den modnet perfekt næsten hvert år. Det har givetvis noget med global opvarmning at gøre, men også vores arbejdsmetoder er blevet bedre.”
Pontailler underkendte ikke klimaforandringer, men mente at det er for vanskeligt at spå om, hvad der sker om 50 år.
Pontailler tilslutter sig dermed en række franske vinfolk, der åbent har erklæret, at klimaforandringer ikke kun er negativt for vinproduktionen. Og at især lidt køligere og ustabile områder som Bordeaux, kan have gavn af et lidt varmere klima.