21. december 2013

a. margaine champagne

A. Margaine Champagne er fortjent årets champagne på VinForum i 2013. Domainet har navnet fra ejeren og producenten Arnaud Margaine, som overtog domainet fra sin fra i 1989 og er fjerde generation. Det er beliggende i Villers-Marmery i Montagne de Reims og er en lille Chardonnay enklave i et ellers Pinot Noir domineret område. Margaines traditionelle champagner er dog ikke helt Blanc de Blancs, idet der er ca. 10-12% Pinot Noir i blended også. Det giver nogle skønne og elegante vine.

a. margaine champagneDomainet er på 6,5 ha vinmarker og altså mest med Chardonnay. Vinstokkene er ca. 30-35 år og man fokuserer på kvalitet – domainet er således med i “kvalitetsforeningen” Special Club. De fleste vinmarker er omkring landsbyen Villers-Marmery mens en lille del Pinot Noir kommer fra Verzy.

Produktionen er traditionel, dog forsøger Arnaud Margaine at undgå malolaktisk gæring i en stor del af vinene for at bevare friskhed og frugt i den endelige champagne.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine