• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Mand køber næsten 125.000 flasker vin for 100$

20. januar 2005

Ken Jacques har lige købt 125.000 flasker vin for 100$ på en auktion i USA. Og det er vin, der normalt sælges til mellem 9 og 15$ flasken i vinforretningerne. Den spegede sag startede med at James Estate Winery i Australien lavede en aftale med Jacques’ virksomhed Evaki Inc. om at distribuere vin i USA. Men blot et par måneder senere stoppede James Estate med at betale Evaki og de lagde sag an mod Evaki for ikke at gøre arbejdet godt nok.

Dernæst sendte James Estate breve til andre af Evaki’s kunder om at Evaki var blevet anklaget for at “have løbet med kassen”, hvilket altså ikke var sagen. Da sagen kom for retten vandt Evaki og Jacques og tilkendtes 399.000$ i erstatning fra James Estate. James Estate oplyste at de ikke kunne betale, men advokaterne fandt ud af at James Estate havde 10.000 kasser vin i et lager i USA. Så dommeren besluttede at disse vine skulle på auktion for at betale af på James Estates gæld.

Til auktionen dukkede kun Jacques og 3 andre op for at byde. Den ene kom for sent, så var han ude. Den anden repræsenterede James Estate og skulle presse priserne i vejret. Men hans vinlicens var ikke orden og så kunne han heller ikke deltage.

Den sidste ud over Jacques var en kendt mangemillionær fra vinbranchen. Jacques startede med at byde 100$ og da den anden slet ikke bød endte han med at få det hele for de 100$! Og nu håber Jacques at han kan sælge vinen for ca. 250.000 $ – ikke nogen dårlig forretning. Og så skylder James Estate jo stadig 399.000$ på nær de 100 $ forstås…

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine