• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Lindemans’ hvidvin fejrer 20 års jubilæum i Danmark

21. april 2006

Lindemans’ hvidvin Bin 65 Chardonnay fejrer dette forår 20 års fødselsdag i Danmark. Bin 65 er blevet et ikon på den klassiske australske Chardonnay med fylde, saft og kraft – og til en pris hvor alle kan være med.lindemans

Vinen er gennem alle årene blevet solgt gennem Dansk Supermarked og i Netto har den efterhånden fået status som ”hus-vin.” ”Det er stort at kunne være med til at markere Bin 65’s 20 års fødselsdag i Danmark. Hvis danskerne skulle vælge en ”national hvidvin” kunne det nemt blive denne. Over de sidste to år er der solgt over 500.000 flasker Bin 65 i Danmark, det svarer til over 20.000 flasker om måneden – og vi forventer en stigning i årene der kommer”, siger Ebbe Fogh fra Lindemans i Danmark.

Bin 65 er den mest solgte australske hvidvin i verden og den er 14 gange blevet valgt til ”Best Buy/Best Value” i det amerikanske vinblad Wine Spectator. Vinen blev oprindeligt først solgt i Canada, USA og Europa, men kom i 1991 også ”hjem” til Australien. Den ansvarlige vinmager for Bin 65 hos Lindemans i Australien er den unge Maria Clay. Og det er ikke tilfældigt at det er en kvinde. ”Bin 65 er naturligvis ikke kun en kvindevin, men både i Danmark og i resten af verden appellerer Bin 65 Chardonnayens fyldige og frugtagtige smag til kvinderne. En ny Gallup-undersøgelsen viser også, at Bin 65 er mere kendt af danske kvinder end af mænd,” fortsætter Ebbe Fogh.

I følge Gallup-undersøgelsen om danskernes vinvaner er kendskabet til både Lindemans generelt og hvidvinen Bin 65 større i Storkøbenhavn end i resten af landet. I København er Lindemans den mest kendte Australske vin overhovedet. Samtidigt er kendskabet større blandt de lidt ældre (fra 35 år) end de lidt yngre (18-34 år) danskere. Undersøgelsen viser også at pris, oprindelsesland og druesort er de vigtigste faktorer danskerne går efter, når der skal købes vin. Derefter spiller det ind, om vinen er kendt i forvejen og om den har fået gode anmeldelser. Mindst vigtig er etiketten, siger danskerne.

Læs mere om Lindemans og Bin 65 fødselsdagen på: www.lindemans.dk.

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine