• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Languedoc bekæmper ny landsdækkende Vins de Pays

14. juni 2007

Vinproducenter fra Languedoc går rettens vej for at stoppe den nye “Vins de Pays de la France” kategori. Det er gruppen Vignerons Independent de l’Herault fra Beziers, der vil have domstolens ord for, at den nye kategori ikke er lovlig i henhold til fransk vinlovgivning, da den ikke angiver en geografisk zone eller terroir.

Den ny kategori, “Vins de Pays de la France”, forsøger netop at gøre op med de stive franske vinregler og gøre det nemmere for vinproducenter at konkurrere med billige vine fra oversøiske lande, f.eks. Australien og Chile. Vinen kan således være en blanding af vin fra alle vinområder i Frankrig – dog skal den enkelte “komponent” også som minimum være en regional vins de pays.

Languedoc-producenterne mener desuden, at den nuværende Languedoc Roussillon vin bliver truet, da 80% af Frankrigs nuværende vins de pays produceres netop her. Så i stedet for en regional kategori kan Languedoc-vinen blive udkonkurreret af en billigere landsdækkende kategori. Med et yderligere prisfald til følge.

En regeringstalsmand mener dog at begge kategorier godt kan fungere sammen, idet de store negocianter kan anvende Vignobles de France etiketten, mens mindre selvstændige regionale producenter kan anvende den regionale klassifikation.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine