• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Kyperen – nyt vinmagasin fra Jyllands-Posten

11. september 2008

Kyperen er navnet på en nyt vinmagasin, der udgives af Jyllands-Posten. Nu er jeg ikke selv læser af eller abonnent på JP, men jeg mener, at magasinet først og fremmest henvender sig til avisens egne læsere. Men jeg fandt dog en annonce på nettet for nogle måneder siden, hvor man kunne få det nye magasin Kyperen og pludselig i slutningen af august kom det ind ad brevsprækken.

Første nummer af Kyperen er holdt på den sikre sti med et tema om fransk vin. Alle artikler er skrevet af JP’s faste vinskribent Niels Lillelund og så ved man på forhånd, at man er sikret en god og sikker kvalitet. Magasinet er på 40 sider – omkring halvdelen er artikler, resten reklamer, som sammen en pris på kr. 30,- for 6 numre, finansierer magasinet.

Hovedartiklen omhandler forskellige franske paradokser inden for vinverdenen, bl.a. den aktuelle sag, at man i verdens førende vinland ikke må reklamere for vin – ikke en gang på nettet. Desuden er der en lille opdatering fra de vigtigste vindistrikter samt omtale af nogle vinarrangementer, der fandt sted i forsommeren, som f.eks. Berlin Tasting, som også VinForum har berettet om. Bestemt udmærket.

Alt i alt er magasinet pænt, artiklerne glimrende men da dybden og bredden i magasinet trods alt er begrænset, kan man undre sig over, at magasinet udkommer på print. Kunne man ikke ligeså godt have udgivet dem på nettet? Så havde de hurtigere været på “markedet” og fornøjelsen ved at læse dem den samme.

Og økonomien havde sikkert også været den samme for JP, da 5.000 trykte eksemplarer jo ikke ligefrem kan trække de helt store annoncekroner. Men billigere for os læsere og mere aktuelt.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine