24. marts 2006

En af de mere kendte kultproducenter i Napa Valley i Californien, Screaming Eagle, er blevet solgt. Screaming Eagle blev købt af Jean Philips i 1986 og siden den første årgang i 1992 har Screaming Eagle været blandt de mest efterspurgte kultvine i Californien med dertil hørende astronimiske priser. Bl.a. solgtes en 6-liters Screaming Eagle fra første årgang 1992 for 500.000 $ (3 mill. kr.!) på en auktion i 2000.

Køberne af Screaming Eagle er to finansmænd, Charles Banks og Stanley Kroenke. Banks har allerede en vinejendom mens Kroenke ejer flere sportshold sammen med sin hustru, Ann Walton, der er en af arvingerne til Wal-Mart formuen.

Selvom prisen ikke er offentliggjort har Jean Philips udtalt, at hun har fået et tilbud, hun ikke kunne sige nej til. Prisen på den lille ejendom, der kun producerer 500 kasser vin om året, estimeres dog til ca. 30 mill. $ eller ca. 185 mill. kr.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine