17. november 2008

Finanskrisen gør ondt hvis man har store, finansierede lagre af vin. De højere renteudgifter og den strammere likviditet kan mærkes hos vinhandlere over hele verden. Mange af de dyreste vine falder i pris – både på auktion og i almindelig handel mellem vinhandlere. Det er især de klassificerede Bordeaux vine, der sælges ud af og til på papiret stærkt nedsatte priser.

Også i Danmark. Om det er finanskrisen, der er skyld i udsalget tør jeg ikke spå om, men de to sidste fredage har en “mini-krig” på Bordeaux 1. Cru udspillede sig på nettet. Den er lidt morsom at følge.

Fredag den 7. november sendte Theis Vine et nyhedsbrev med drastiske nedsættelser af bl.a. Chateau Haut-Brion og Chateau Lafite-Rothschild. Timer efter kommer Philipson Wine med tilbud på de samme vine, blot 100 kr. billigere pr. flaske.

I fredags, 14. november 2008, skete det sørme igen! Kl. 10.03 modtog jeg mailen fra Theis Vine med et tilbud på Chateau Mouton Rothschild 2003 til kr. 1.895,95 pr. fl. – sat ned med 2.600 kr. og Danmarks billigste! Knap 2 timer senere, kl. 11.55, dukker Philipson Wines mail op med ordlyden om, at de vil være billigst og sælger til 1.795,-/fl. dog ved køb af 12 fl. Her sparer man ikke mindre end 3.605 kr.

Besparelsen er jo enorm! Men er man som forbruger interesseret i disse vine, så har de siden de kom på markedet i foråret 2006 været til at købe på VinForum VinAuktion til samme lave priser – og det endda hele tiden. Mouton er handlet til 1.845 i foråret 2006, stigende til 2.165 i sommeren 2007 for at nå lavpunktet på 1.805 i februar i år.

Lad os håbe “krigen” fortsætter – det kan jo være der dukker rigtigt gode tilbud op, når krisen kradser lidt mere.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine