24. august 2006

På trods af at flere vinproducenter går over til alternative lukkemetoder, er det stadig kork, der dominerer. Og i år er kork-høsten rekordstor og mere end 50% større end sidste år. Portugal er den største producent og her er høsten i 2006 på 110.000 tons, mens Spanien, som den næststørste producerer 30.000 tons.

Den store høst og den lidt aftagende efterspørgsel for ventes at få korkpriserne til at falde lidt. Forhåbentlig får det vinproducenterne til at købe bedre propper i stedet for at spare.

Kork produceres fra kork-egens bark, der kan høstes hvert 9. eller 10. år, når barken er tyk nok til at den kan bruges kommercielt. Den bedste kork annvendes til korkpropper til vin mens dårligere kvalitet anvendes til f.eks. linoleum og skosåler. En kork-eg kan blive mere end 200 år.

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine