8. september 2006

En “vinsmagende” robot er udviklet af japanske videnskabsfolk. Den kaldes en robot-sommelier (vintjener) eller wine-bot og den kan “smage” og identificere forskellige vintyper. Den er 30 cm høj og anvender infrarødt lys til at identificere forskellige smagsprofiler. Den kan personliseres, så den kan anbefale vin, der passer til ejerens personlige smag.

robot

Den blev oprindeligt udviklet til at smage og identificere mad, men nu er teknikkerne gået videre i vinens verden. Den skulle være i stand til af skelne mellem forskellige typer og blandinger af vin. Selve analysen sker fra robottens arm og resultatet kommer via den indbyggede stemmefunktion.

Videnskabsfolkene er dog klar over robottens begrænsninger i forhold til den menneskelige smager, da den kun kan skelne mellem 20 forskellige hovedtyper af vine ud af vinverdens tusinder af muligheder. Det vil da også være ærgeligt, hvis en robot skal afgøre, om vi kan lide en vin. Det at smage forskellige vine er jo noget af det sjove ved vin…

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine