23. september 2005

Paul Jaboulet Ainé, negociant og vinproducent i Rhône, er blevet solgt til en schweizisk finansmand. Familiefirmaet Jaboulet er etableret i 1834 og var i mange år et af de førende firmaer i det nordlige Rhône specielt med vinen Hermitage La Chapelle. Men de senere år har kvaliteten været noget svingende. Og rygterne siger, at familien – det er fætre, der kører firmaet – ikke har været helt enige om fordelingen af ansvar og jobs og den fremtidige strategi.

Manden der overtager firmaet er Jean-Jacques Frey, der også ejer Château La Lagune i Haut-Medoc, Champagne Ayala og en del af Champagne Billecart-Salmon. Hans datter er ønolog og er allerede i gange med at forbedre vinmark og kældre på La Lagune med en stor sum penge til rådighed.

Sammen med firmaet får Frey adgang til hele 22 ha vinmarker i Hermitage, heraf 6,8 ha på en af de bedste marker, Le Méal, 62 ha i Crozes-Hermitage og vinmarker i Cornas, Condrieu, St-Joseph og St-Péray.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine