9. marts 2007

For 1.000 kroner kan du nu blive medejer af vingård i Norditalien. Drømmer du om at eje din egen italienske vingård, men uden at have det hårde arbejde? Eller hvad med at kunne byde dine gæster på vin fra egen vingård? Ved køb af en eller flere anparter á 1.000 kroner i den danskejede vingård Tenuta del Pino, kan man i årene fremover blive en del af en aktiv vingård og samtidig kunne købe kvalitetsvine fra Piemonte til rimelige priser.

I første omgang udbydes 1.000 folkeanparter af hver 1.000 kroner til vininteresserede primært i Danmark. I takt med at vinproduktionen øges vil anpartskapitalen løbende blive udbygget. Tenuta del Pino, navngivet efter det mere end 100 år gamle pinjetræ, som dominerer pladsen foran vingården, ligger lige uden for byen Costigliole d’Asti i Piemonte.

“I øjeblikket undergår hele Tenuta del Pino en gennemgående istandsættelse, herunder opbygning af en helt ny vinkælder med topmoderne vinifikations-udstyr for at give vores hold af tilknyttede italienske vineksperter de bedste betingelser for at fremstille førsteklasses vine,” fortæller direktør Henrik Koudahl, Tenuta del Pino, som bor på Falster og fortsætter: “Idéen er at skabe en aktiv vingård med fokus på produktion af kvalitetsvine og gastronomi. I området omkring Costigliole d’Asti er Barbera-druen den fremtrædende. Ved tilkøb og forpagtninger er det hensigten allerede fra i år at udvide arealet af vinmarker markant med specielt druerne Nebbiolo, Barbera og Dolcetto. Målsætningen er at lave klassiske vine fra Piemonte, men samtidig skal der også være plads til at eksperimentere med de for området mere utraditionelle druer. Som medejer kan man besøge Tenuta del Pino og sin vinbonde lige så ofte man vil. Et besøg vil omfatte en tur i vinmarken og et besøg i vinkælderen, ligesom der selvfølgelig vil være lejlighed til at prøvesmage vinene. En anden væsentlig del af aktiviteterne vil være en kokkeskole, hvor danskere med interesse for italiensk mad og vin på en hyggelig og afslappet måde kan lære det autentiske italienske køkken at kende,” siger Henrik Koudahl.

Alle medejere vil hvert år få tilbudt at købe 12/1 flasker per anpart af en særlig ”medejer” vin. Af vinens label vil det fremgå, at vinen er forbeholdt medejere af Tenuta del Pino. Ved køb af fem eller flere anparter vil der ved køb af 120/1 flasker af samme slags være mulighed for at få vinen leveret med vingårdens etiket, hvor enten familie- eller firmanavn kan trykkes med angivelse af medejerskab af vingården. Den gamle stald er ved at blive ombygget til ferieboliger med to lejligheder og tre værelser, som forventes at være færdige til den 1. maj 2008. Her vil medejerne have fortrinsret samt få 20 % rabat på lejen. Og under ferien er der, udover gårdens aktiviteter, rig mulighed for at udforske Piemonte, hvor gastronomi, golf, shopping, markeder og festivaler er blandt nogle af feriemulighederne.

Tegningsmateriale kan bestilles hos Henrik Koudahl, Tenuta del Pino, på telefon: 24 81 07 17 eller e-mail: info@tenutadelpino.dk eller hjemmesiden http://www.tenutadelpino.dk.

Opdateret 30. oktober 2008

Vær opmærksom, at ovenstående projekt muligvis er snyd. Se følgende artikler fra DR’s Kontant udsendelse:

Danskere fuppet af falsk vinbonde

Italiensk vinekspert misbrugt som reklamesøjle

Mange har penge til gode hos parret Koudahl

Falsk vinbonde afviser beskyldninger om svindel

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine