• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • IGT og DOC splitter den italienske vinverden

15. december 2006

Den italienske vinverden er splittet i holdningen til fremtidens IGT og DOC klassifikationer. Nogle af landets mest respekterede vinmagere hævder, at IGT (Indicazione Geografica Tipica) er den eneste vej frem. Andre at den ødelægger det klassiske italienske terroir.

IGT tillader brugen af “udenlandske” druetyper som Cabernet og Merlot. Den er mest kendt i Toscana, hvor mange af de bedste vine er såkaldte SuperToscanere men alle italienske vindistrikter, på nær Piemonte, anvender nu IGT.

IGT-modstanderne er bange for at IGT udvander de klassiske italienske vine som f.eks. Chianti Classico eller Brunello di Montalcino. “Vi bør fokusere på Brunello i stedet for vine, der kan produceres hvor som helst”, siger Piero Palmucci fra Montalcino’s Poggio di Sotto.

Fortalerne som Riccardo Cotarella, Stefano Chioccioli fra Villa Cafaggio, og Carlo Ferrini fra Castello di Brolio og Fonterutoli mener, at DOC giver for lidt spillerum for at kunne udtrykke et bestemt terroir. “Med IGT er det muligt at lave den bedst tænkelige vin fra ethvert terroir”, siger Carlo Ferrini.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine