Den engelske vinskribent Hugh Johnson mener ikke, at årgange betyder så meget mere. I den engelske avis The Times skriver veteranen, at der er udviklet så mange teknikker, så vinhøsten ikke længere ødelægges af dårligt vejr eller sygdomme. Han hævder, at alle årgange nu er gode årgange for forbrugerne.
Johnsons udsagn vil sikkert dele vandene i vinindustrien, specielt hos vinhandlerne. Johnson hævder, at forbrugere især køber vin af ren snob, hvor de dyre og gode årgange står stærkt. “Hvis man solgte en ikke-årgangsvin fra Bordeaux var der ingen, der ville købe den. Den kunne være lige så god, men den ville ikke have den samme interesse”, udtaler Johnson.
Andre engelske vinskribenter er enige med Johnson, bl.a. John Radford, der er ekspert i de spanske vine: “Der har været så mange tekniske fremskridt, at vi aldrig mere vil opleve rædselsfulde årgange som 1965 og 1968”, siger Radford.
Vinhandlere er mere skeptiske og mener, at europæiske og specielt franske vine stadig er meget afhængige af vejret. Man undgår nok de dårligste årgange – til gengæld kan man ikke skabe de fremragende årgange, hvor vinen nærmest producerer sig selv.