De fleste druer er ved at være i hus i Bordeaux på både højre og venstre bred. Det gode vejr har betydet, at slottene stort set har været i stand til at høste efter deres terroir og stil, snarere end på grund af presserende vejrbekymringer. Chateau Haut Bailly i Pessac Leognan forventer at høste sine sidste Cabernet Sauvignon druer i slutningen af denne uge. “Vi havde planer om at vente lidt længere, men Cabernet smager så godt nu, at vi har besluttet at bringe dem ind,” siger direktør Veronique Sanders.
Chateau Pavie i Saint Emilion begyndte at plukke sidste torsdag, 7. oktober, og forventer at afslutte inden for de næste to uger. Chateau Pichon Comtesse de Lalande i Pauillac begyndte med Merlot den 22. september og Cabernet Sauvignon den 4. oktober og vil fortsætte indtil slutningen af oktober.
Jean-Philippe Delmas på Chateau Haut Brion og Chateau La Mission Haut Brion fortalte Decanter.com, at de var færdige med deres Cabernet Sauvignon i denne uge, og mens det stadig var for tidligt at tale om røde, var han meget fortrøstningsfuld med de hvide. “De hvide ser ud til at blive endnu bedre end sidste år, da de kølige nætter har betydet perfekt syreindhold.”