• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Hospices de Beaune auktionen bedre end forventet

20. november 2008

Søndagens auktion på Hospices de Beaune gav et salg på lidt over 3 mill. €. Det er mindre end sidste år men antallet af fade til salg var også mindre. De 450 fade rødvin og 94 fade hvidvin blev bortauktioneret af Christie’s på Hotel Dieu i Beaune for i alt € 3.024.676.

Den specielle “President’s Barrel” gik for 50.000 €. På grund af en mindre høst i 2008 var antallet af fade 10% mindre i forhold til sidste år – det laveste i 21 år.

Der blev budt heftigt på en ny Cuvée, som for første gang var til salg, Pommard-Epenots Premier Cru, Cuvée Dom Goblet, som gik for den højeste gennemsnitspris af alle Pommard’er: 5.750 € pr. fad.

I alt var der 31 røde cuvéer og 12 hvide. Anthony Hanson Christie’s senior konsulent, udtalte efter auktionen: “På et tidspunkt med økonomisk usikkerhed og efter en sommer, hvor mange mange af de bedste appellationer måtte se 50% af produktionen forsvinde, er resultatet af auktionen bedre end vi havde forventet.”

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine