• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Gødning hældt af foran vinbrokers dør

19. januar 2007

En vred gruppe af vinproducenter fra Bordeaux hældte et helt tons gylde af foran en vin brokers kontor. Det skete som en protest mod brokerens kommercielle aktiviteter.

Protesten blev gennemført af Jeunes Agriculteurs (de unge landmænds fagforening) og skete i de tidlige morgentimer, inden ejeren af brokerfirmaet mødte på arbejde. Utilfredsheden går på at brokeren sælger vin til 700 € pr. tønde, hvor man i Bordeaux har forsøgt at holde en minimumspris på 1.000 € pr. tønde for at dæmpe prisfaldet. I følge vinbønderne er 1.000 € et minimum, hvis man skal leve af vindyrkning.

Brokeren, Stephane Page, havde forståelse for en minimumspris på 1.000€ – problemet er bare at ingen ville købe til den pris, men gerne til 700 €, forsvarede Page sig. Derfor ville han, trods aktionen, fortsætte med at sælge vin til denne pris. Og så må der jo også være producenter, der synes, at prisen er i orden – ellers havde Page jo ingen vin at sælge.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine