• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Gerard Depardieu giver ikke meget for biodynamik

4. december 2008

Den franske skuespiller, vinmager og restauratør, Gerard Depardieu, skyder fra hoften i et interview. Interviewet bringes i januar nummeret af det engelske vinmagasin Decanter og her giver Depardieu udtryk for sin foragt over for biodynamik, Jamie Oliver og “bullshit” industri-vine.

For Depardieu eksisterer biodynamik ikke: “De må stoppe. Det er en sekt”, siger han. “Man kan arbejde med jorden, man kan fjerne ukrudtsmidler, men man skal altid bearbejde vinmarken. I Bordeaux behandler de deres vinmarker til døde, fordi de har midlerne til det. Det koster en masse penge. Jeg bruger kun biodynamik i Anjou fordi jeg er fattig.”

Depardieu fortæller også, at han altid taler sødt til dyr inden de skal slagtes – så slapper de af og musklerne bliver ikke forkrampet med adrenalin.

Jamie Oliver og hans slags er Depardieu heller ikke meget for. Det er ren marketing.

Depardieu har flere vinmarker og samarbejder med vinkonsulenten Michel Rolland og “vinbaronen” Bernard Magrez. Han mener, at det er kvalitet og ikke sit navn, der sælger vinene. “Der er mange vine til samme pris som er “bullshit” industrivine. Mine vine er komplet ærlige vine. Det er ikke et spørgsmål om marketing”, slutter Depardieu.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine