• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Garagevin vil med i St. Emilions superliga

3. marts 2006

Klassifikation i St. Emilion i Bordeaux skal snart revideres – det sker hver 10. år – og måske kommer der i år flere ændringer end normalt. Flere såkaldte “garagevine” har nemlig tilmeldt deres vin til at blive Grand Cru.

Jean-Luc Thunevin har således tilmeldt sine tre vine til at blive klassificeret blandt de allerbedste. Thunevin’s Chateau Valandraud er tilmeldt i det fornemste selskab, Premier Grand Cru Classé A, Virginie de Valandraud i Premier Grand Cru Classé B og Clos Badon som Grand Cru Classé.

Valandraud har ikke den samme lange historie som mange andre slotte, men den har gennem sin 15 årige levetid været blandt de bedste (og dyreste) vine i St. Emilion og høre vel til i det bedste selskab. Kun tiden vil vise om det lidt stive klassifikationssystem er enig.

Omkring 20 nye vinslotte har indgivet ansøgning om at blive Grand Cru Classé og man regner med at også Fleur Cardinal og Bellefont Belcier er heriblandt.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine