• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Fransk kok skælder ud på fransk vin’s kritikere

26. oktober 2005

Den franske stjernekok Raymond Blanc har indledt et lidenskabeligt forsvar af fransk vin og kalder kritikerne for bagvaskere, ignoranter og uretfærdige.

Raymond Blanc driver den engelske restaurant Oxfordshire og tilhørende hotel Le Manoir aux Quat Saisons, som har 2 stjerner i Michelin-guiden. Han er voldsomt træt af de “uretfærdige angreb” på sit fødeland og vil nu være ambassadør for den franske vinindustri.

“Frankrig er blevet uretfærdigt angrebet – fra venstre, højre og midten – men vi er stadigt den største vineksportør, det mest anerkendte vinland og den bedste producent af kvalitetsvin”, udtaler Blanc og fortsætter; “Det er på tide, vi forsvarer os, og viser den utrolige kreativitet, som findes i dag i de franske vinmarker.

Raymond Blanc er træt af de oversøiske vine, som ikke passer til mad: “Enten er det en smøragtig hvidvin med meget egefad eller en stor, alkoholrig rødvin. I stedet skal vi gå efter mineralitet, frugt, tannin, balance, længde og kompleksitet”.

Blanc anklager supermarkederne for at have det største ansvar for “globaliseringens tsunami” inden for vinsektoren. De går kun efter volumen, ensartig smag, store og jammy smagsnuancer, masser af alkohol og ikke for meget tannin. “Og så har en lille producent fra Italien, Frankrig eller Spanien ikke en chance”, slutter Raymond Blanc.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine