4. juli 2007

Ruiner fra Romertiden i det sydlige Frankrig er nu klassificeret som levninger fra landets først kendte vingård. Vingården menes bygget for omkring 2.100 år siden og er stadig omgivet af vinstokke i udkanten af Clermont l’Herault i hjertet af Languedoc.

Der er fundet mini-kratere som i sin tid var baser for kæmpe vinkrukker, som var placeret i snorlige rækker. Hver krukke indeholdt op til 1.800 liter og vandkanaler viser hvordan vinmagerne brugte vand til at holde en konstant temperatur. En villa med en 200m² stor swimming pool var bygget i tilknytning til selve vingården. Der er fundet inskriptioner, der angiver vinbonden som Quintus Iulius Primus, som sikkert kom dertil fra det sydlige Italien for at investere i områdets vinindustri.

Romerne ankom til Languedoc Roussillon via Narbonne omkring år 118 før kristus og man ved at Romerne dyrkede vin i området, som de efterfølgende sendte tilbage til Italien. Vingården er højst sandsynligt senere blevet udkonkurreret og har måtte lukke. Ligesom mange vinbønder i dag har svært ved at klare konkurrencen i området.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine