De franske vinmyndigheder ønsker at begrænse eller helt forbyde anvendelsen af træ-chips i vin. Efter Kommissionen i EU har godkendt anvendelsen af træ-chips i vin (i stedet for at lagre vin på egefade, kommes en stor “te-pose” i vinen for at afgive smag), har INAO (Frankrigs Appellation organisation) foreslået en lov, der gør det muligt at forbyde træschips i landets Appellation Contrôlée områder.
INAO er bange for at træchipsene kan ødelægge AOC områdernes kvalitetsimage og forbudet kommer inden, EU overhovedet er færdig med de nye regler.
Beslutningen blev mødt med nogen skepsis fra fremtidsorienterede ledere i den franske vinindustri. Bl.a. siger formanden for Coteaux Languedoc, Jean Clavel: “INAO ved ikke længere, hvad de gør. De er taget med bukserne nede af Kommissionens planer for en reform af vinsektoren. At bruge træ-chips kan tilføre lidt kompleksitet i nogle vine og hjælpe dem til at konkurrere på et internationalt marked, der er vant til lidt træ-aromaer i vinene.”
Træ-chips er i mange år anvendt i den nye vinverden i bl.a. Chile, Australien og Sydafrika.