7. december 2006

De franske vinfolk vil ikke bare uden videre acceptere EU’s vinreform. Vinreformen, der omlægger støtten fra braklægning, destillation og pensionering til markedsføringstilskud og kvalitetsforøgelse, bliver ikke bare uden videre accepteret af den franske vinproducenter.

Reformen vil især ramme Frankrig, Italien og Spanien, der modtager 90% af EU-støtten. Men selvom selv franskmændene er enige i, at vinsektoren skal reformeres, ønsker de en reform, der også tager sociale hensyn og ikke kun ser på vin som en industri men også som en del af Frankrigs kulturarv. Endelig ønsker franskmændene, at det stadigt er de enkelte lande, der skal fastsætte regler for vinproduktion og ikke EU.

Den franske appellation organisation, INAO, er således allerede gået lodret imod brugen af træchips i AOC vine, som EU ellers har tilladt.

Men ellers lyder der mange forsoninger i den franske debat. “Der er mere brug for dialog end diktat”, siger Alain Vironneau, præsident for CIVB (organisationen i Bordeaux), og lægger op til at alle vinorgansationer i de berørte lande går sammen og taler med én tunge i de kommende forhandlinger.

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine