• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Forbrugere er ligeglade med økologisk eller biodynamisk vin

31. maj 2007

Størstedelen af de engelske forbrugere er ligeglade med om en vin er økologisk. Og de forstår ikke hvad “biodynamisk” betyder. Det viser en undersøgelse, som det engelske analysefirma Wine Intelligence har udarbejdet på baggrund af et spørgeskema til 2.000 vindrikkende forbrugere.

Både kvalitative og kvantitative resultater viste en del forvirring og mistro til sådanne vine. Nogle mente, at alle vine var økologiske og nogle at økologisk vin betød vegetarisk! 60% var klar over, at der eksisterer økologisk vin men kun 12% mente, at de havde købt en sådan indenfor de sidste 3 måneder. Mens 60-70% var klar over at købt økologiske fødevarer.

Mange opfatter økologisk dyrket vin som vin, der ikke smager godt og at der er et suspekt skær over økologisk vin i modsætning til økologiske fødevarer.

Biodynamisk vin er så godt som et ukendt begreb for engelske forbrugere. Få har hørt om det og de færreste kan fortælle, hvad det betyder.

Så økologiske og biodynamiske vinproducenter og vinhandlere har en stor marketingopgave foran sig…

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine