• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Flere undersøgelser om vinens gode virkning

17. maj 2000

Hele to undersøgelser er netop blevet offentliggjort om vins gode virkning på helbredet.

 

Den ene er lavet af Epidémiologie de l’Ostéoporose i Frankrig og viser at 1-3 glas vin om dagen kan have en positiv effekt på knogler hos ældre kvinder, der derved kan undgå osteoporose eller knogleskørhed. Undersøgelsen, der blev foretaget på 7.600 kvinder, viser at at et moderat forbrug kan øge knoglernes styrke. Den viser dog også at et forbrug over 3 glas om dagen ikke har nogen virkning.

En anden undersøgelse lavet af en gruppe europæiske læger og offentliggjort i Epidemiology viser, at 2 til 5 glas vin (alkohol) om dagen nedsætter faren for at miste hjernefunktion (demens) hos ældre mennesker. Dette gælder dog ikke de personer, der har det specielle blodprotein ApoE. De øger derimod risikoen for demens, hvis de indtager alkohol.

Som efterskrift kan man nok konstatere, at et moderat, dagligt vinforbrug i hvert fald ikke er skadeligt. Og det er jo dejligt…

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine