Der er hele tre vine på Pinot Noir druen i ugens test. Den er ellers en sjælden gæst i vintesten. Pinot er en svær drue at have med at gøre og den har haft vanskeligt ved at finde fodfæste uden for sin hjemstavn i Bourgogne. Pinot dyrkes med glimrende resultat i USA i Oregon og Santa Barbara og også i New Zealand fremstilles god Pinot. De senere år er også Sydamerika begyndt at komme med. Her eksperimenter man i kølige områder med den vanskelige drue, f.eks. i Patagonien i det sydlige Argentina, hvor den ene af ugens Pinot’er er fra.
Og de to oversøiske Pinot’er, der er med i dag, er glimrende køb især i forhold til den Pinot fra Bourgogne, der også deltager.
Men den bedste vin i ugens smagning er dog ikke en Pinot, men en Barbera fra Piemonte. Som Pinot har Barbera en markant syre, der dog kan tæmmes af lidt fadlagring. Garitina Barbera d’Asti Caranti 2005 er en markant vin, der har godt af lidt luft. Den er mellemfyldig med god frugt og en ret intens smag, der byder på en markant syre men også en lidt ristet fadsmag. Vinen er lidt krydret og meget pågående i sit udtryk. Den slutter ret langt med kirsebærfrugt og syre som det vedvarende. Bedst med mad. Den scorer 88/100 pts. Find en forhandler på www.wine.dk.
Navn | Region | Årgang | Score | Pris |
![]() – André Goichot |
Frankrig Bourgogne |
2004 | 83 | 65,00 v/2 |
![]() Noir – Lauca |
Chile | 2004 | 84 | 30,18 v/12 (medl.pris) |
![]() Noir Select – Saurus |
Argentina | 2006 | 87 | 89,00 |
![]() Salentino – Crea Vini |
Italien | 2005 | 83 | 49,95 v/12 |
![]() d’Asti Caranti – Garitina |
Italien Piemonte |
2005 | 88 | 115,00 |
![]() Chianti – Il Ghisone |
Italien Toscana |
2006 | 81 | 50,00 |
![]() – Domaine du Tabatau |
Frankrig | 2005 | 86 | 69,75 |