• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Flere franske vinproducenter får interesser i Sydafrika

22. september 2005

Efter den franske vineksport har det sværere og sværere er der flere vinproducenter, der søger mod Sydafrika. Og i Sydafrika, der er verdens 8. største vineksportør, stiger eksporten år for år.

Det har fået bl.a. Dany og Michel Rolland, Hubert de Bouard fra Chateau Angelus, May de Lencquesaing fra Chateau Pichon Longueville og mange andre til at investere i vinproduktion i Sydafrika.

Rolland’erne laver vin sammen med Remhoogte Estate i Stellenbosch og det skyldes, at især det amerikanske marked ser lovende ud for disse vine. “På vinkortene i restauranterne er de ved at overhale Bordeaux”, siger Dany Rolland og mener at det ikke kun er politiske eller økonomiske problemer mellem USA og Frankrig, der gør det svært at sælge fransk vin, men også at markedsføring af fransk vin er for besværlig og for dårlig.

Hubert de Bouard fra Chateau Angelus i Saint Emilion har sammen med Bruno Prats – tidligere ejer af Chateau Cos d’Estournel – købt 50% af den sydafrikanske vingård Anwilka i februar i år. Den første vin ventes på gaden i 2006. De ser det som en fordel også at lave vin i Sydafrika, da der stort set ingen tidsforskel er og høsten ligger forskudt i forhold til Europa, så man kan være til stede under høsten både i Frankrig og i Sydafrika. Og så er der ikke så mange regler, så man bedre kan eksperimentere.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine