• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Flere Barossa vine skal sælges “en primeur”

30. september 2005

Flere unge australske vinmagere vil nu tilbyde den sidste årgang i forsalg – en primeur. “Kultproducenter” som Standish Wine Company, Tin Shed, Massena, Spinifex, Hobbs, Teusner m.fl. kommer til London i november med fadprøver af deres vine, som derefter udbydes i forsalg.

Det er nyt, at vine fra den nye verden sælges på denne måde. Australske Penfolds annoncerede et lignende tiltag i maj 2005 og flere vil sikkert dukke op.

Forsalget gør det muligt for købere at sikre sig disse kultvine, der kun produceres i meget små mængder, før de sendes på markedet. De fleste af vinene er i øvrigt blandt Parker’s favoritter, hvilket også øger efterspørgslen.

25-50% af produktionen udbydes i forsalg til priser ca. 15% lavere end normale udsalgspriser. Der er delte meninger om vinene også skal købes som investering. De fleste siger nej, men andre påpeger, at nogle australske kultvine er steget voldsomt i pris efter deres lancering. F.eks. Three Rivers og Run Rig.

Forsalget foretages af Bordeaux Index i London.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine