• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Fattoria del Cerro Vino Nobile Montepulciano 2010

22. november 2013

Fattoria del Cerro Vino Nobile Montepulciano 2010 er ugens vin i uge 47 2013 og er en af mange toscanske vine, der på det sidste er røget helt til tops i vintesten. Vino Nobile er sammen med Brunello di Montalcino de to “store” vine i Toscana – begge lavet på Sangiovese efter gamle regler. Begge distrikter var da også de første til at få DOCG klassifikationen i 1980.

fattoria-cerroMontepulciano by (må ikke forveksles med druen af samme navn) ligger sydøst for Siena, nogenlunde på højde med Montalcino. Ordet “Nobile” optræder første gang i 1700-tallet og betyder, at der er tale om udsøgt eller ædel kvalitet.

Kvaliteten på Vino Nobile er gået noget op og ned, på samme måde som Chianti Classico, som den jo også minder meget om. Men de sidste år har kvaliteten været jævnt for opadgående.

Fattoria del Cerro er en af de bedre producenter i området og i øvrigt også en af de større. Cerro er et rigtigt vinslot og har nogle af de bedste sydvendte vinmarker.

Selve vinen laves af den kendte italienske ønolog Riccardo Cotarella., som synes at levere endog bedre vin.

Se den samlede bedømmelse af vinen nedenfor, hvor du også selv kan kommentere og give stjerner.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine