22. september 2000

Der er noget der tyder på at årgang 2000 kan gå hen og blive én af de exceptionelle årgange i Bordeaux. I hvert fald i Pomerol, hvor høsten af Merlot er gået i gang (i Pomerol dyrkes først og fremmest Merlot og den modner tidligere end Cabernet). Christian Moueix, som bl.a. producerer Petrus, siger til WineToday.com, at han aldrig har set druer som disse i sin levetid. Og han sammenligner årgangen med årgang 1959, som hører blandt de største årgange i det sidste århundrede.

Men også i Medoc er man fuld af optimisme før høsten for alvor går i gang. Alle taler således om en “exceptionel” årgang. Det bliver spændende at følge den videre udvikling og ikke mindst de efterfølgende priser, hvis årgangen skulle gå hen og blive exceptionel. Man regner i forvejen med at årgang 2000 vil blive meget efterspurgt, alene af den grund, at det er den første årgang i det ny århundrede…

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine