• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Fantastisk Bordeaux 2005 – priser i top

7. april 2006

Smagningen af den seneste årgang 2005 i Bordeaux er i fuld gang. Og alle melder om en fantastisk årgang – noget af det bedste i mange år, ja måske nogensinde.

Alle i Bordeaux vil gerne tale om kvaliteten men ikke så gerne om priserne, som om en måneds tid vil blive fastlagt. Men man forventer dog at efterspørgslen vil blive enorm og at priserne på de bedste vine vil ryge kraftigt i vejret. Man taler om prisstigninger på op imod 300% i forhold til årgang 2004. Det betyder, at en 1. Cru vin kommer til at koste ca. 2.500-3.500 kr. pr. flaske.

Så billigt bliver det ikke, hvis man skal have fat i de klassificerede vine.

Derimod kan der måske gøres nogle gode kup i den lavere ende af kvalitetspyramiden. I gode årgange er der ofte mange slotte, der laver fremragende vine og som ikke har mulighed for at sætte prisen op. Det er måske her, at Bordeaux har sin chance for at modvirke de sidste mange års nedtur. God kvalitet til fornuftige priser er jo altid velkommen – også hvis det kommer fra Bordeaux.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine