af event

28. januar 2015

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
28/01/2015
19:00 - 22:00

Lokation
Restaurant No. 61

Adresse
Restaurant No. 61
Kongensgade 61
5000 Odense
Tlf.: 70226888

Se mere om eventen her:
http://www.philipsonwine.com/default.aspx?p=24&sku=801680


Historiens første Barbera-vin i verdensklasse
Barbera-druen dyrkes især i Piemonte, hvor den dog indtil 1980’erne blev regnet for at være en andenrangsdrue i forhold til Nebbiolo (som anvendes til Barolo og Barbaresco) og Moscato (Asti m.fl.). Det ændredes imidlertid med et trylleslag, da Braida-vingården i årgang 1982 fremstillede en enkeltmarks Barbera-vin i verdensklasse, Bricco dell’Uccellone, som straks fik en begejstret vinpresse til at finde de helt store roser frem. En Italiensk vinklassiker var født.

Maksimalt modne druer fra de bedste marker
Braidas vinmager dengang var den karismatiske Giacomo Bolognas, og han fulgte en simpel “opskrift”. Plant kun Barbera på de allerbedste marker, høst først druerne når de er maksimalt modne, begræns udbyttet kraftigt pr vinstok, og lad vinen gennemgå den samme kostbare fadmodning som de bedste Bourgognevine. Netop anvendelsen af nye egetræsfade forvandlede opfatelsen af Barbera.

Ambitions- og kvalitetsniveau hæves yderligere
Giacomo Bolognas visioner føres i dag videre af hans børn, og med sønnen Beppe Bologna som ansvarlig vinmager og datteren Raffaella Bologna som komerciel drivkraft, er ambitions- og kvalitetsniveauet sat yderligere i vejret. Husets jordbesiddelser er blevet udvidet støt, så man nu råder over 56 ha vinmarker ved byen Rocchetta Tanaro i det varme Asti-område, hvor de mest komplekse og generøse Barbera-vine dyrkes, og familien eksperimenterer også med andre druesorter. Det er dog Barberaen, Italiens bedste, der er Braidas adelsmærke.

Braida og firmaets stifter, Giacomo Bologna, hænger uløseligt sammen med Barbera. Braida var om nogen dem, der skabte kvalitesbarbera og Giacomo Bologna var pioneren indenfor udviklingen af Barbera til en kvalitesdrue, der kan skabe kvaliteter fuldt ud på højde med Piemontes mest berømte drue, Nebbiolo. I dag producerer Braida ikke blot tre af de ypperste luksusbarberaer, Bricco dell’Uccellone, Bricco della Bigotta og Ai Suma, men også vlue-for-money vinene Il Bacialé og Montebruna og fejende flotte vine i andre prisklasser. Tag på opdagelse i Barberaens univers med Braida. Mød eksportdirektør Norbert Reinisch, medejer og gift med Raffaella Bologna.

Restaurant No.61 er gastronomiske ildsjæle, der anvender de bedste regionale råvarer. En stor del af gastronomien ligger, efter no. 61’s mening ikke kun i køkkenet, men på markerne og gårdene der planter, høster og avler. Derfor gøres der meget ud af at udvælge og samarbejde med lokale avlere, med hovedsageligt økologiske og biodynamiske produkter. Kort sagt moderne køkken med de bedste råvarer.

Restaurant No. 61 har for nylid har vundet prisen som Danmarks bedste bistro/brasserie 2014 i den danske spiseguide

  • Restaurant Restaurant no. 61
  • Kongensgade 61
  • 5000 Odense C

    Aperitif

  • 2013 La Monella Barbera del Monferrato Frizzante Braida Giacomo Bologna

    1. ret

  • 2012 Il Bacialé Barbera Monferrato Braida
  • 2012 Montebruna Barbera d’Asti Piemonte Braida
  • Carpaccio af okseryg med trøffelmayonnaise, brændte hasselnødder og parmesan

    2. ret

  • 2011 Bricco dell’Uccellone Barbera Braida
  • 2010 Bricco dell’Uccellone Barbera Braida
  • Ristet torsk med grønne linser fra Puy, bacon, perleløg og krydderurter

    3. ret

  • 2011 Bricco della Bigotta Barbera d’Asti Piemonte Braida
  • 2010 Bricco della Bigotta Barbera d’Asti Piemonte Braida
  • Farseret vagtel med selleri og morkelsovs

    4. ret

  • 2011 Ai Suma Barbera d’Asti Braida
  • Kalvekæbe med rødbede og gremolata

    5. ret

  • 2013 Vigna Senza Nome Moscato d’Asti Braida
  • Æbledessert med abrikos, mazarin og vaniljeis

    Vigtigt: Af hensyn til bordplanen, er det vigtigt, at deltagere som ønsker at sidde samlet, også bestiller samlet. Stærkt begrænset antal pladser. Der tages forbehold for ændringer i smageprogrammet.

    NB! Købte billetter refunderes ikke, heller ikke ved udeblivelse fra arrangementet. OBS! Du bedes printe billet ud fra PDF filen, der fremsendes ikke printet billet.

Om forfatteren 

event

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine