af event

22. oktober 2014

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
22/10/2014
19:00 - 22:00

Lokation
Restaurant Feilberg-Baun

Adresse
Restaurant Feilberg-Baun
Skt. Annæ Plads 19C
1250 København K
Tlf.: 70226888

Se mere om eventen her:
http://www.philipsonwine.com/default.aspx?p=24&sku=801674


Amarone og Valpolicella i fire generationer
Familien Speri har fremstillet vin i Valpolicella Classico-distriktet i fire generationer. Speris jordbesiddelser er simpelthen sublime; 50 hektar marker fordelt over de tre bedste zoner i Classico-området, nemlig Fumane, Negrar og San Pietro. Familien Speris målsætning er at fremstille vine, som ned til mindste detalje afspejler deres terroir, dvs. de naturlige forhold, som druerne er dyrket under.

Økologi og druer af egen avl
Der er ingen genveje til den topkvalitet, som Speri leverer. Huset fremstiller udelukkende vin af egne druer. Markerne dyrkes efter økologiske retningslinjer, altså uden sprøjtegifte. Vinstokkene er plantet ekstremt tæt, så rødderne må grave sig langt ned i undergrunden i jagten på vand. Husets berømte Amarone fremstilles kun i topårgange – i andre år sælges druerne fra eller anvendes til Speris “almindelige” Valpolicella Classico.

Speri er en historisk topproducent i Valpolicella området, og har lavet vin i området siden midten af det 19.århundrede. Med tiden, er markbesiddelserne blevet udvidet i de bedste Valpolicella Classico områder og Speri ejer i dag 60 ha og producerer ca. 350.000 flasker vin om året, udelukkende lavet på egne druer. I dag er det 5. generation af familien, der laver Valpolicella, Ripasso, Amarone og Recioto.

Fokus er på kvalitet, høstudbytterne er begrænsede og der lægges et meget stort arbejde i at få hver enkel vinmarks typicitet til at komme til udtryk; Speri ejer netop 3 berømte “Cru’er” i Valpolicella Classico, nemlig La Roverina, Monte Sant’Urbano og La Roggia.

Enkeltmarken Monte Sant’Urbano er en af de kendetste i Valpolicella og familien Speris store stolthed og ligger i kommunen Fumane, på et højdedrag 280 m. over havets overflade. Det er gammel vulkanjord, som er meget kalkholdig og bidrager til vinenes sjældne mineralitet.

Smag disse spændende vine i en perlerække af gamle årgange tilbage til 1995 ledsaget af en udsøgt 5-retters menu.

Restauranten er klassisk beliggende i Frederiksstaden, tæt ved Amalienborg og har et specielt og flot rustikt interiør. Restaurant Feilberg-Baun excellerer i det italiensk-nordiske fusionskøkken med fokus på friske råvarer.

  • Restaurant Restaurant Feilberg-Baun
  • Skt.Annæ Plads 19C
  • 1250 KBH K

    Aperitif

  • 2013 Valpolicella Classico

    1. ret

  • 2012 Pigaro Valpolicella Ripasso Classico Superiore
  • 2011 Valpolicella Superiore Classico Ripasso

    2. ret

  • 2009 Sant’Urbano Valpolicella Superiore Appasimento
  • 2011 Pigaro Amarone della Valpolicella Classico Speri

    3. ret

  • 2010 Monte Sant’Urbano Amarone Classico
  • 2009 Monte Sant’Urbano Amarone Classico

    4. ret

  • 1995 Monte Sant’Urbano Amarone Classico

    5. ret (dessert)

  • 2011 Recioto della Valpolicella La Roggia

    Vigtigt: Af hensyn til bordplanen, er det vigtigt, at deltagere som ønsker at sidde samlet, også bestiller samlet. Stærkt begrænset antal pladser. Der tages forbehold for ændringer i smageprogrammet.

    NB! Købte billetter refunderes ikke, heller ikke ved udeblivelse fra arrangementet

Om forfatteren 

event

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine