• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Engelsk vinskribent vil lave mousserende vin i England

12. januar 2007

Den engelske vinskribent Steven Spurrier planlægger at starte en vingård sammen med champagnehuset Duval-Leroy. Det skal foregå på Spurriers landsted i Dorset i det sydlige England, hvor der i dag holdes får på 80 ha.

Jorden er tildigere blevet analyseret af Michel Laroche fra Chablis, som kaldte den velegnet til Chardonnay og Pinot-familien. Alle marker ligger syd, sydøst og sydvest, så det hele skulle være ideelt for vindyrkning.

Duval-Leroy har været på udkig efter land til vindyrkning i England i et stykke tid men endnu uden held. Og derfor er de nu interesseret i at gå med i Spurriers projekt. Hvis alt går vel bliver der plantet 28 ha vinmarker til foråret og den første mousserende vin, som kaldes Bride Valley Brut, kan komme på markedet i 2012, hvor de olympiske sejlkonkurrencer skal foregå i nabobyen Weymouth.

Engelsk mousserende vin er hastigt på vej frem og er kvalitetsmæssigt på højde med andre landes mousserende vine uden for Champagne.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine