• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Engelsk vinhandler mener, at Bordeaux 2006 skal falde drastisk i pris

30. marts 2007

Direktøren for Berry Bros & Rudd i England råder slottene i Bordeaux til at sætte prisen ned med 70% for årgang 2006. Lige inden primeur-smagningen af årgang 2006 skal gå i gang, er der allerede store spekulationer om prisudviklen på årgang 2006, som nok er god men ikke overdådig som 2003 eller 2005. Simon Staples fra BBR siger, at det kun er få slotte, der er værd at købe og hvis ikke priserne ryger drastisk ned, køber han ingenting.

“1. Cru vinene skal kunne sælges af os for 1.100 kr. pr. flaske og superseconds for 450 kr.”, siger Staples. “2006 skal give exceptionel vin for pengene uanset om det er en super årgang eller blot en god årgang”.

Stephen Browett fra Farr Vintners er enig i at priserne skal falde, men mener ikke at man kan tale om en generel procentsats. “Sidste år hævede nogle priserne med 40% andre med 100%. De der gik mest op må også komme mest ned”, siger Browett. Browett ser gerne at priserne bliver på niveau med årgang 2004.

Men først skal vinen smages og bedømmes – så kommer prissætningen efterfølgende.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine