• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Endnu en skandinav vandt europæisk sommelier konkurrence

22. juni 2006

Den europæiske sommelier konkurrence, Trophée Ruinart, blev for anden gang vundet af en skandinav. Nordmanden Robert Lie vandt konkurrencen, der blev afholdt i Paris. Sidste gang konkurrencen blev afholdt i 2004 vandt svenskeren Andreas Larsson.

Lie, der kun er 25 år, vandt en overraskende sejr foran mere erfarne finalister fra Schweiz og Frankrig. Robert Lie har arbejdet som sommelier i 5 år og har været den bedste sommelier i Norge de sidste 4 år. Han arbejder på Restaurant Bagatelle i Oslo.

For at blive “Meilleur Sommelier d’Europe” skal man have en dyb viden om vin, spiritus og restaurant service. Desuden skal man tale mindst et fremmedsprog, idet deltagerne konkurrerer på et sprog, der ikke må være modersmål.

De skal bl.a. igennem troværdige restaurant-scener, hvor skuespillere spiller gæster. Lie var iskold gennem hele konkurrencen og vandt fortjent.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine