• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Endnu en engelsk vinhandler går konkurs

31. maj 2007

Den engelske vinhandler udi fin vin, The Cellaret, er gået konkurs. The Cellaret startede i maj 2004 og holdt altså kun i 3 år. Undervejs købte The Cellaret to andre vinfirmaer, Wine Portfolio og Wine Direct.

En stor del af Cellarets forretning var at sælge primeur vine til private kunder, hvor firmaet skulle have solgt en del af Bordeaux 2005. Det er endnu uvist om pengene, som er modtaget fra private primeur kunder, er viderebetalt til negocianterne i Bordeaux. Men Cellarets direktør Ray Dutton siger dog, at alle primeurkunder er sikret og vil modtage vinen næste år.

Det er dog endnu uvist, hvad tabet for leverandører, kunder og andre kreditorer vil blive. I oktober 2006 blev der tilført 45 mill. kr. til The Cellaret, men det har åbenbart ikke været nok til at holde forretningen kørende.

The Cellaret er den tredje vinhandler indenfor Bordeaux primeur vin, der må dreje nøglen rundt inden for de sidste 13 måneder. Tidligere er også Mayfair Cellars og Uvine gået samme vej.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine