11. september 2015

Der er blot fire vine til smagning i denne uge og selvom det bestemt er udmærkede vine er der ikke nogen, der er helt oppe at ringe.

Vi starter med den lille pinot noir fra “verdens ende” i Argentina. Det er såmænd en udmærket vin, men den mangler dog noget druekarakter og pinot-tone.

Impronta Nobile fra Italien er ikke lige min kop vin. Den er lavet i “amarone-stil” med tørrede druer og det gør den naturligvis rund og blød, men der dukker også noget chokoladesødme op, der ikke harmonerer. Den mangler spændstighed.

Bordeaux-vinen er faktisk udmærket for en lille en af slagsen. Årgang 2013 er ikke den bedste, men vinen her er godt balanceret i en elegant udgave, der skal drikkes inden for de næste par år.

Endelig er der en Gigondas fra det sydlige Rhône, som normalt er alkoholtunge og bløde i stilen. Her er dog tale om en mere stringent udgave med noget tannin og uden den sædvanlige blødhed. Som om den mangler lidt modenhed.

Læs mere om de enkelte vine nedenfor:

Navn Region Årgang Score Pris
Postales Pinot Noir – Del Fin Del Mundo Argentina 2013 84 59,95 v/12
Vino Rosso – Impronta Nobile Italien 2014 86 89,00
Bordeaux Superieur – Chateau La Mothe du Barry Frankrig Bordeaux 2013 87 100,00 v/6
Gigondas – Vignerons de Caractere Frankrig Rhône 2013 88 166,50 v/6

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine