• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • En Michelin stjerne mindre til københavnske toprestauranter

9. marts 2006

Danske (københavnske) toprestauranter er stadigt pænt repræsenteret i 2006-udgaven af Michelin-guiden. Og København fastholder sin position som gourmetrestauranternes mekka i det nordlige Europa.

Der er kun foretaget nogle få ændringer i årets guide i forhold til sidste år. Den eneste restaurant med 2 stjerner fra sidste år, Ensemble, har mistet den ene stjerne og må således “nøjes” med en. Og det betyder, at København ikke længere har en 2-stjernet Michelin restaurant.

Der er en enkelt ny restaurant i årets guide. Det er Kokkeriet i Kronprinsessegade – til gengæld må Pierre André vinke farvel til sin stjerne.

Det betyder, at listen nu ser således ud:

Ensemble *

Era Ora *

Formel B *

Godt *

Kommandanten *

Kong Hans *

Kokkeriet *

Noma *

Oubæk *

The Paul *

Som noget nyt har Michelin indført en “Rising Star” kategori, hvilket betyder, at man har gode muligheder for at rykke en kategori op. Restauranterne Noma, Formel B og Oubæk er således på trapperne til stjerne nummer 2, mens Restaurant MR på Kultorvet er tæt på den første stjerne.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine