8. november 2004

Der findes mange dimser til vin. Ud over det brugbare er der i tidernes løb også dukket mange værktøjer op, der efter sigende kan forbedre en vin. Jeg har bl.a. selv testet en magnet på et tidspunkt, som jeg i hvert fald havde svært ved at få til at fungere.

Nu er der så kommet et nyt produkt på markedet. Clef du Vin (vinnøgle) hedder det. Jeg har i gennem et stykke tid testet det. Ligesom jeg ved at de kendte sommelierer Tim Vollerslev og Orla Farmann har gjort det. Produktet består af en metallegering, som går i forbindelse med elementer i vinen – i hvert fald garvesyrer, svovl og ilt. Og sandelige om der ikke er en effekt!

Skæve og billige vine bliver rettet lidt op og nærmest blødgjort, så de er mere drikkelige. Og meget kraftige, tanninrige vine bliver også bragt i balance med et par sekunders brug af Clef du Vin. Så denne dims er sandelige anvendelig.

Clef Du Vin hævder at den også kan vurdere, hvor holdbar en vin er. 1 sek. neddypning i vinen skulle således svare til 1 års lagring. Det er jeg dog skeptisk omkring og vil her mere stole på min egen næse.

Da produktet virker, har jeg valgt at tage det i VinForums sortiment af vintilbehør, så du kan bestille det nedenfor.

http://www.clefduvin.dk/

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine