• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Elie de Rothschild fra Chateau Lafite-Rothschild er død

9. august 2007

Baron Elie de Rothschild fra Chateau Lafite i Bordeaux er død 90 år gammel. Elie de Rothschild var manden bag 1. Cru slottet Chateau Lafite fra 1946 til 1974, da den nuværende ejer Eric de Rothschild tog over fra sin onkel.

Elie Robert de Rothschild blev født den 29. maj 1917 af Baron Robert de Rothschild og hustruen Nelly. Han var en ud af en søskendeflok på 4 og blev opfostret af engelske barnepiger i Paris og Chantilly. I 2. Verdenskrig deltog Elie ligesom sin bror Alain og de blev begge taget til fange af tyskerne i 1940. I krigsfangefængslet i Colditz blev han senere viet via fuldmagt til barndomveninden Liliane Fould-Springer.

Efter krigen begyndte Elie, Alain og deres fætter Guy at genopbygge familiens bankforretning, Rothschild Freres, og deres investeringsfirma, Compagnie du Nord. I 1946, et år efter den fantastiske 1945-årgang, tog Elie også over på Chateau Lafite og gennemførte slottets restaurering og opbygning efter år i forfald. Han besluttede også, at gå imod fætteren Baron Philippe de Rothschild i hans forsøg på at få nabo-slottet Chateau Mouton-Rothschild opgraderet til 1. Cru. Det lykkedes dog for Mouton i 1973, men det siges at de to fætre ikke talte sammen i hele perioden.

 

Efter 28 år på Chateau Lafite overdrog Elie slottet til nevøen Eric de Rothschild.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine