• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Duboeuf står til bøde på 1,4 mill. kr.

7. april 2006

George Duboeuf, kongen af Beaujolais, står til en bøde på 1,4 mill. kr. for at forfalske 300.000 flasker vin. Duboeuf var i retten i tirsdags og nægtede beskyldninger om “bedrageri og forsøg på bedrageri i forbindelse med oprindelse og kvalitet af vin”.

Som VinForum omtalte i august 2005 er Duboeuf tiltalt for at have blandet 225.000 liter vin og derefter hævdet at de var kvalitetsmæssigt bedre end de egentlig var. Motivet skulle være at skjule en alt andet end god årgang 2004.

Duboeuf forsvarer sig med, at det var en menneskelig fejl og at vinene aldrig er blevet solgt. “Fejlen er begået, den blev indrømmet af ansvarlige person, der senere sagde op og forbrugerne er ikke blevet ramt”, sagde Duboeuf sidste år.

Som anklaget er også den tidligere medarbejder, produktionschef Sylvain Dory, som kan risikere en bøde på 250.000 kr og op til 2 års fængsel.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine