• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • DropStop vinder italiensk gastronomipris

10. august 2006

”Et sandt Columbus æg,” sådan lød det, da det verdenskendte, danske produkt DropStop® i begyndelsen af juni modtog en af Italiens mest prestigefyldte gastronomiske hædersbevisninger. Prisen er indstiftet af den nu afdøde kritiker, journalist og vin- og madekspert Luigi Veronelli, som tilskrives en stor del af æren for den moderne, italienske kvalitetsbevidsthed inden for vin og mad.

Prisoverrækkelsen fandt sted ved en årlig ceremoni i Milano, hvor flere hundrede journalister og branchefolk deltog. Til stor overraskelse vandt DropStop® over en række anerkendte produkter i kategorien ”mest innovative bordobjekt”. Juryen lagde vægt på det geniale koncept samt det forbavsende enkle design.

Juryens begrundelse for at tildele årets Luigi Veronelli-pris til DropStop® lyder: ”Dette er en af de opfindelser, som man husker for sin brillante enkelthed. DropStop® er et sandt Columbus æg.”

Luigi Veronelli viede sit liv til italiensk mad- og vinkultur. Han blev kendt for sine vedholdende og markante holdninger til kvalitet, som ofte provokerede branchen, men ikke desto mindre tilskrives han æren som faderen til moderne, italiensk kvalitetsbevidsthed. Han arbejdede som journalist, kritiker og rådgiver for restaurationer og fødevarebranchen. Luigi Veronellis insisteren på kvalitet betød, at en række aktører inden for fødevarebranchen efter Luigi Veronellis død i 2004 oprettede en fond i hans navn. Fondens formål er at hæge om fødevarekvalitet – blandt andet ved årligt at udvælge og kåre de bedste og mest innovative produkter på markedet. Fonden hædrer også madskribenter og uddeler uddannelseslegater.

DropStop® blev opfundet af den danske opfinder Brian Vang efter et mindre uheld ved et middagsselskab. DropStop® består af en cirkelrund skive, som indsættes i vinflaskens åbning. Den slutter tæt til flaskens hals, så vinen kan skænkes uden at dryppe. Fordelen er, at dryp fuldstændigt undgås, og DropStop® kan bruges utallige gange. Desuden kan DropStop® leveres med firmanavn og logo.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine