• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Det varme vintervejr gør det umuligt at producere Eiswein

10. januar 2007

Høsten af Eiswein er stærkt truet i år på grund af det varme vintervejr. I Tyskland, hvor eiswein ved et tilfælde blev opfundet i 1700-tallet, da man fandt frosne druer med højt sukkerindhold, har det endnu ikke været frostvejr mange steder og slet ikke de -7 grader, som temperaturen skal ned på.

Som Ernst Büscher fra det tyske vininstitut siger: “Normalt skal man ned på mindst -7 grader frost, men i morgen lover de 15 plusgrader!”

De fleste steder har man indstillet sig på, at der ikke høstes eiswein i år – det eneste sted, hvor det måske kan lade sig gøre er i det østlige Sachsen.

Normalt er Eiswein en kuriositet og fremstilles kun i meget begrænsede mængder. F.eks. producerer Robert Weil 600.000 flasker vin om året, heraf er kun 600 flasker normalt Eiswein. Så vinbønderne bliver ikke så hårdt ramt på pengepungen.

Også i Canada er Icewine produktionen i fare, da man her har samme varme betingelser.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine