Høsten af Eiswein er stærkt truet i år på grund af det varme vintervejr. I Tyskland, hvor eiswein ved et tilfælde blev opfundet i 1700-tallet, da man fandt frosne druer med højt sukkerindhold, har det endnu ikke været frostvejr mange steder og slet ikke de -7 grader, som temperaturen skal ned på.
Som Ernst Büscher fra det tyske vininstitut siger: “Normalt skal man ned på mindst -7 grader frost, men i morgen lover de 15 plusgrader!”
De fleste steder har man indstillet sig på, at der ikke høstes eiswein i år – det eneste sted, hvor det måske kan lade sig gøre er i det østlige Sachsen.
Normalt er Eiswein en kuriositet og fremstilles kun i meget begrænsede mængder. F.eks. producerer Robert Weil 600.000 flasker vin om året, heraf er kun 600 flasker normalt Eiswein. Så vinbønderne bliver ikke så hårdt ramt på pengepungen.
Også i Canada er Icewine produktionen i fare, da man her har samme varme betingelser.